Агенция Митници публикува информация във връзка със забраната от ЕС за

...
Агенция Митници публикува информация във връзка със забраната от ЕС за
Коментари Харесай

Забраната за влизане на автомобили с руска регистрация важи и при транзит

Агенция „ Митници " разгласява информация във връзка със забраната от Европейски Съюз за въвеждане на коли с съветска регистрация през границите на Евросъюза. 

Тя обгръща освен декларирането за допускане за свободно обращение или за специфичен режим, например краткотраен импорт, а се ползва още при въвеждане на стоките на митническата територия на Съюза и представянето им пред митническите органи - каквото всъщност е влизането на коли с съветска регистрация на територията на България. Не се позволява и директно прекосяване на такива коли през страната.

Забраната важи за пътнически и други коли с съветски регистрационни табели, предопределени за превоз на до 10 души, в това число персонални.

Изключения от възбраната са вероятни само за купени в Русия коли, нужни за дипломатическите и консулските представителства на Съюза и на страните членки. Това включва делегации, посолства и задачи, както и жители на страните членки и най-близките членове на техните фамилии.

Автомобилите с съветска регистрация, които сега се намират на територията на Съюза, само че не попадат в случаите на изключения, следва да изоставен не по-късно от шест месеца от първичното им въвеждане или в периода на позволения им краткотраен импорт.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР